Menu

Diensten

Intuïtief en grensverleggend.

Zorgorganisaties begeleiden met het vinden en realiseren van toepassingsmogelijkheden van zorg op afstand. Daarmee haal ik zorg op afstand dichter naar de cliënt en uw organisatie toe.

Zorg op afstand, dichterbij halen.

Technisch is alles mogelijk...

Veel eHealth trajecten blijven in de innovatieve sfeer hangen omdat ze vanuit de technische mogelijkheden worden benaderd. Technisch is alles mogelijk, maar de cliënt en de organisatie heeft daar lang niet altijd wat aan. De aansluiting op de behoeften van de cliënt, organisatie en strategie van de organisatie wordt 'vergeten'.

ipad ipad ipad

Plaats uw muis in de rechter bovenhoek.

Niet altijd is het gebruik van software voor iedereen even vanzelfsprekend. Vooral ouderen kunnen wel eens moeite hebben bij het leren begrijpen en het in de praktijk gebruiken van hard- en software. Bij succesvolle eHealth implementatie is het van belang dat software intuïtief aanvoelt voor de eindgebruiker.

...waar is de cliënt mee geholpen?

Mijn aanpak begint juist bij de cliënt en zorgprofessionals.

Bij de keuze van toepassingsmogelijkheden redeneer ik vanuit de behoefte van de cliënt en van de zorgorganisatie. Tijdens het implementatieproject wordt zowel de cliënt als de zorgprofessionals geholpen bij het accepteren en gebruiken van zorg op afstand.

Zorg op afstand dichterbij halen kan ik op twee manieren voor u realiseren.

1. Inhoudsdeskundig advies
 

het selectieproces van de zorg op afstand toepassingen leiden en samen met uw cliƫnten, behandelteams en het management doorlopen. Aan de hand van demo's laat ik de mogelijkheden zien. Via een verkenningsessie brengen ik samen met u en uw professionals de mogelijkheden voor uw organisatie en uw cliƫnten helder in beeld en geef aan welke investeringen en opbrengsten er mee gepaard gaan.

Het resultaat: een concrete eHealth roadmap® waarin de gedefinieerde eHealth toepassingen zijn beschreven opbrengsten voor cliĆ«nt, zorgprofessional en de organisatie zijn gedefinieerd en implementatie momenten geprioriteerd zijn (wat wordt als eerste ingevoerd en welke toepassingen volgen daarna?)

2. Procesbegeleider van de implementatie van de eHealth roadmap®

Daarna implementeren ik samen met uw cliƫnten en teams de geselecteerde eHealth toepassingen.

Werken met eHealth brengt een verandering met zich mee. Bij de professional en bij de cliĆ«nt. De zorg zelf verandert, de manier van communiceren tussen zorgprofessional en cliĆ«nt verandert. Verandering van zorginhoudelijke zaken is voor zorgprofessionals en voor de cliĆ«nten altijd spannend. Acceptatie is de belangrijkste succesfactor. Naast de technische installatie is het implementatieproces vooral gericht op acceptatie en het gebruik van zorg op afstand in de dagelijkse praktijk van het zorgproces.ā€ƒ

Informatie & Inspiratie